Persbericht

Woensdag, 23 juni 2021

 

Covid-testcentrum op Luchthaven Oostende opent op 28 juni

 

Het covid-testcentrum op de luchthaven van Oostende gaat open op maandag 28 juni. In het testcentrum kun je terecht om een PCR-test te laten afnemen. “Het testcentrum is open voor iedereen. Door het openen van een testcentrum op de luchthaven willen we de druk op de testcentra in de steden verlichten”, benadrukt CEO Eric Dumas.

Eurofins en Spoedtestcorona bieden in samenwerking met de luchthaven iedereen de mogelijkheid om een PCR-test te laten afnemen op de luchthaven van Oostende. Het covid-testcentrum zal zich in het luchthavengebouw bevinden en zal vanaf maandag 28 juni volledig operationeel zijn. Het testcentrum is elke dag geopend van 8 uur tot 18 uur.

Meer informatie kan je terugvinden op onze website: https://www.luchthaven-oostendebrugge.com/testcentrum/.

Niet alleen voor passagiers

"Onze luchthaven verwacht tijdens zomervakantie zo'n 60 duizend reizigers. Om die reden willen we graag voldoende testcapaciteit beschikbaar hebben voor onze reizigers", zegt CEO Eric Dumas. "Maar niet alleen onze passagiers kunnen zich in het testcentrum laten testen. Iedereen die een test nodig heeft, kan hiervoor op de luchthaven terecht. Op die manier willen we ook de druk op de testcentra in de steden verlichten."

In eerste instantie zal je in het testcentrum enkel terecht kunnen voor een PCR-test. In een later stadium willen Eurofins en Spoedcorona ook antigeentesten afnemen in het testcentrum.

Vandaag is er al een kleiner testcentrum bij het North Sea Aviation Center. Daar kan je nog tot en met 30 juni op afspraak terecht voor een PCR- of sneltest. Vanaf 28 juni zullen de personen in de luchthaven zelf terechtkunnen voor hun covid-19 test.

Twee gratis testen vanaf 1 juli

Als je nog niet de kans hebt gehad om je te laten vaccineren, kan je in de zomermaanden, van 1 juli tot eind september, twee keer een gratis PCR-test aanvragen voor eender welke reden, bijvoorbeeld om naar een groot festival te gaan of om naar het buitenland te reizen.

Deze gratis testen kan je niet rechtstreeks aanvragen bij Eurofins of bij de huisartsen. De gratis PCR-test kan je enkel aanvragen op de website www.mijngezondheid.be. Met de code die je via deze website krijgt, kan je nadien een afspraak maken in ons testcentrum om de gratis test te laten afnemen.

Parkeren

Wie langskomt voor een covid-test op de luchthaven, kan 20 minuten gratis parkeren op de luchthavenparking.

Afspraak maken

Wie zich wil laten testen, moet een afspraak maken via: https://trustoneapp.com/registration/belgium/index.htmlHartelijke groet,

Luchthaven Oostende-Brugge