Persbericht

Oostende, 02 februari 2021

 

Marcel Buelens wordt CEO van Versluys Logistics

Marcel Buelens, tot voor kort CEO van de luchthavens van Antwerpen en Oostende-Brugge, wordt CEO van Versluys Logistics. Met Marcel Buelens als luchtvaarticoon verzekert Versluys Logistics zich van heel wat bijkomende expertise en kennis. De komende jaren wil Versluys een cruciale rol spelen binnen het ontwikkelen van bepaalde delen van de luchthaven van Oostende-Brugge. Onlangs werd in eerste fase reeds een concrete vergunningsaanvraag ingediend voor een uitbreiding van 16.000 m² logistiek vastgoed op de luchthaven. Als CEO zal Buelens dit ingezet proces verder begeleiden en intensifiëren. Buelens beschikt over een uitgebreid netwerk en is de ideale intermediair tussen de verschillende betrokken actoren. Versluys Logistics onderstreept met deze benoeming hun groeiambitie om op termijn een rol te spelen als succesvolle logistieke vastgoedspeler.

Marcel Buelens, CEO Versluys Logistics

“Toen Versluys Logistics als onderdeel van Versluys Groep, vorig jaar in september de publiek-private samenwerking aankondigde voor de ontwikkeling van de luchthaven Oostende-Brugge was ik bijzonder opgetogen. Versluys Groep staat immers als jaren symbool voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat hun nieuw opgerichte vennootschap ‘Versluys Logistics’ zijn schouders zet onder de luchthaven Oostende-Brugge als belangrijke logistieke draaischijf voor Vlaanderen, met een ideale ligging tussen Noord-Frankrijk, Nederland en de UK was een niet mis te verstaan signaal in de sector. Toen Bart Versluys, CEO van Versluys Groep, mij onlangs benaderde moest ik dan ook niet lang nadenken. Ik geloof sterk in de normen en waarden van Versluys en bovendien ken ik beter dan wie dan ook de enorme opportuniteiten van de luchthaven Oostende-Brugge. Daarnaast kan ik met mijn jarenlange ervaring en uitgebreid netwerk binnen de luchtvaartwereld een mooie meerwaarde bieden voor Versluys Logistics.”

Biografie - Marcel Buelens

Buelens studeerde economie aan de VUB en was daarna quasi zijn volledige carrière actief in de luchtvaartsector. Reeds als student was hij aan de slag bij Belgavia en achtereenvolgens werkte hij bij Flying Tigers (1981-1989), Federal Express (1989-1990) en Air Hong Kong (1991-2001). Vanaf 2001 tot 2005 was hij verkoopsdirecteur bij DHL en tussen 2005 en 2006 was hij algemeen directeur in de logistiek bij Dachser. Bij Brussels South Airport was Buelens gedelegeerd bestuurder van 2006 tot 2009. Eind 2008 werd Marcel Buelens in de luchtvaartsector verkozen tot Man of the Year. Tussen 2011 en 2013 was hij aan de slag bij Swissport. Sinds 2014 was Marcel Buelens CEO van de luchthavens van Antwerpen en Oostende-Brugge.

Versluys Logistics (member of Versluys Groep)