Persbericht

Vrijdag, 9 april 2021

Luchthaven Oostende-Brugge ziet cargocijfers en vluchtbewegingen stijgen in eerste kwartaal en verwacht een herstel van de passagierscijfers tijdens het tweede kwartaal

 

Luchthaven Oostende-Brugge ziet de cargocijfers 9% stijgen tijdens het eerste kwartaal van 2021. Ook het aantal vluchtbewegingen neemt met 21% toe. Sinds 2 april vliegt TUI fly opnieuw vanuit onze luchthaven naar 4 Spaanse bestemmingen. De volgende maanden verwachten we dan ook een herstel te zien in de passagierscijfers.

De goede cargoresultaten van vorig jaar blijven zich voortzetten tijdens de eerste 3 maanden van 2021. In totaal werd er 10.854 ton cargo verhandeld via onze luchthaven. Dat is een stijging van 9% in vergelijking met 2020. Ook de komende maanden verwacht de luchthaven een voortzetting van deze goede cijfers.

Vliegscholen

Naast de goede cargoresultaten zien we ook het aantal vluchtbewegingen met meer dan een vijfde stijgen (21%). Dit komt mede door de grotere vraag naar luchtvracht en een forse stijging in het aantal lokale- en opleidingsvluchten. "Door de strenge covid-19 maatregelen konden vliegscholen enkele maanden geen vluchten uitvoeren. Sinds deze beperkingen werden opgeheven zagen we het aantal trainingsvluchten fors stijgen. In maart steeg het aantal trainingsvluchten met bijna 300%", zegt CEO Eric Dumas.

Passagiers

Luchthaven Oostende-Brugge blijft ondertussen geduldig wachten op de passagiers. Tijdens de eerste 3 maanden van dit jaar verwelkomede de luchthaven 4.718 passagiers. Dat is een daling van 91% in vergelijking met vorig jaar toen we tot de start van de coronapandemie halverwege maart 54 duizend passagiers verwelkomden.

De volgende maanden zullen we een licht herstel zien in deze cijfers. Sinds 2 april vliegt TUI fly opnieuw naar Alicante, Malaga, Tenerife en Gran Canaria. Door de huidige reisbeperkingen mogen momenteel enkel reizigers met een essentieel reisdoel naar het buitenland vertrekken. Volgens het Federaal Overlegcomité wordt de reisbeperking op 19 april opgeheven en zijn vanaf die datum opnieuw toeristische reizen toegelaten. Vanaf mei worden ook Eskisehir (Turkije), Mallorca en Ibiza toegevoegd aan het vluchtschema.

Corona-veilige reisomgeving

CEO Eric Dumas: "We maken ons als luchthaven klaar om vanaf 19 april opnieuw iedereen te verwelkomen op onze luchthaven. We zijn ervan overtuigd dat reizigers via onze luchthaven veilig en comfortabel kunnen reizen. Onze kleinere omvang speelt duidelijk in ons voordeel. Er vertrekken weinig vluchten op hetzelfde moment. Daardoor bevinden zich telkens slechts een beperkt aantal passagiers in het luchthavengebouw en kan de afstand op elk moment worden bewaard. De luchthaven investeerde de afgelopen maanden fors in corona-veiligheid. Zo creëren we een extra veilige omgeving voor onze passagiers.”CEO Eric Dumas: "We maken ons als luchthaven klaar om vanaf 19 april opnieuw iedereen te verwelkomen op onze luchthaven. We zijn ervan overtuigd dat reizigers via onze luchthaven veilig en comfortabel kunnen reizen. Onze kleinere omvang speelt duidelijk in ons voordeel. Er vertrekken weinig vluchten op hetzelfde moment. Daardoor bevinden zich telkens slechts een beperkt aantal passagiers in het luchthavengebouw en kan de afstand op elk moment worden bewaard. De luchthaven investeerde de afgelopen maanden fors in corona-veiligheid. Zo creëren we een extra veilige omgeving voor onze passagiers.”

Hartelijke groet,

Internationale Luchthaven Oostende-Brugge

www.ostendairport.aero