Persbericht

Oostende, 06 mei 2021

 

Noodmiddelen vertrokken naar India via Luchthaven Oostende-Brugge

 

Luchthaven Oostende-Brugge speelt een belangrijke rol om hulpgoederen te leveren aan India om daar het coronavirus te bestrijden. Vorige vrijdag vertrok vanuit onze luchthaven al een vlucht van de Belgische overheid (via het B-FAST team) met hulpgoederen naar de Indiase hoofdstad New Dehli. Aan boord van het toestel waren 9.000 flesjes Remdesivir, een antiviraal geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van Covid-19.

 

4 grote zuurstoftanks

India is zeer zwaar getroffen en heeft een schrijnend tekort aan zuurstof en containers om zuurstof in op te slaan. Gisteren, woensdag 5 mei, vertrok er een tweede vlucht met hulpgoederen vanuit onze luchthaven naar Jamnagar in het westen van India. Deze keer aan boord: vier grote zuurstofstanks die samen meer dan 26 ton wegen. Het Indiase leger vloog hiervoor speciaal een Boeing C-17 Globemaster over om de zuurstofcontainers te kunnen vervoeren.

De zuurstoftanks werden vanuit de haven van Antwerpen naar onze luchthaven vervoerd, waar onze afhandelaars en luchthavenpersoneel alles in het werk stelden om het toestel zo snel mogelijk vertekkensklaar te krijgen. De zuurstoftanks werden met behulp van een kraan in het vliegtuig geladen, waarna het toestel binnen de 3 uur opnieuw kon vertrekken naar India.

"Perfecte oplossing voor dringende cargovluchten"

CEO Luchthaven Oostende-Brugge, Eric Dumas:

"Onze luchthaven is trots dat we op deze manier een rol kunnen spelen in de strijd tegen Covid-19. De zuurstoftanks en geneesmiddelen moeten zo snel mogelijk in India geraken. Hiervoor kan onze luchthaven de perfecte oplossing bieden. Onze luchthaven is zeer flexibel, is 24/7 opertioneel en werkt niet met tijdslots waardoor toestellen meteen kunnen vertrekken als deze klaar zijn. Daarbovenop hebben we als luchthaven al meermaals bewezen dat we een uitstekende expertise hebben op het vlak van uitzonderlijke cargo."

Foto: Luchthaven Oostende-Brugge